Hotel Arborétum
9600 Sárvár,
Medgyessy F. u. 20.

Tel.: 06-95-520-630
Fax: 06-95-520-650
E-mail: info@hotelarboretum.hu
 
Ajánlatkérés, foglalás
E-mail
Partnereink
Vendégkönyv
Kapcsolat
Cikkek, érdekességek
Fórum
Gyakori kérdések
 
 
 


OTP Széchenyi
Pihenő kártyát
elfogadunk!

MKB Széchenyi
Pihenő kártyát
elfogadunk!K&H Széchenyi
Pihenő kártyát
elfogadunk!


Lyoness
Cashback
kártyát elfogadunk!
Főoldal  Szálloda  Szolgáltatásaink  Árak  Programajánló  Képgalériák 

Vegye fel a harcot a tavaszi fáradság ellenTél vége felé bizonyára Önnel is sokszor előfordul hogy az átlagosnál többször idegesebb, ingerlékenyebb, fáradtabb, netán könnyebben megtámadják a különböző vírusok. Pedig a tavasz közeledtével a természet minden rezdülésének (hosszabb nappalok, csicsergő madarak) örülünk, viszont sok embernek a szervezete a megújulás helyett inkább a le-és kimerültség jeleit mutatja. Vajon miért van ez így?
 
Ha a fenti tüneteket észleli magán akkor Ön az ún. tavaszi fáradtság csapdájába került. Ez általában a lakosság átlag háromnegyed részét sújtja. Biztosan segít, ha télen vitaminokat szedünk, de magával a téllel együtt jár a fényhiány és a mozgáshiány. A depresszióval, az idegrendszer fáradtabbá válik, nyomottabb lesz a hangulatunk, többet alszunk, kevésbé vagyunk mozgékonyak, vidámak, a szervezetünket nagymértékben megterhelik azok a méreganyagok, amelyeket a tél folyamán a testben felhalmoztunk. Abban az esetben, ha a szervezet nem tudja időben méregteleníteni magát, az anyagcsere termékek fokozatosan leülepednek a zsírszövetekben, az ízületekben, valamint a test más részein. Ebben az állapotban már semmilyen nagy mennyiségű multivitamin adag nem segít rajtunk.
 
Mit tegyünk hát, hogy legyőzzük a tavaszi fáradtságot vagy inkább, hogy az elő se jöjjön, és mi teljes erőnkkel élvezhessük a természet ébredését?
 
Már a régi időkben is a tavasz eljövetele előtt az emberek rendszeresen böjtöltek, és tavaszi tisztító kúrát tartottak Ezt ma már inkább méregtelenítésnek és regenerálódásnak nevezzük, de valójában ugyanarról van szó: amennyiben egészségesek szeretnénk lenni, akkor a tél alatt eltömődött szervezetünket alaposan ki kell tisztítani.
 
Az egész évben felhasznált vitaminforrások (narancs, grapefruit, kivi, banán, stb.) és a megváltozott szükséglet esetén alkalmazott táplálékkiegészítők segítségével ma már elkerülhető az a fajta fáradság és levertség érzés, ami a korábbi évtizedekben a nem kellő táplálkozás következménye is volt. A snidling, póréhagyma, újhagyma, egy-két karika paradicsom, tavasszal színesítheti az étlapot, tavaszias ízeket adva az ételeknek.
 
Relaxáló hatású, ha minél többet tartózkodunk kint a fényben, friss levegőn kirándulunk a természetben, sétálunk. Gondoskodni kellene növényekből, zöldségekből nyert vitamin utánpótlásról. Télen nem nagyon jutunk hozzá, meg kell várni, míg természettől fogva adódik nekünk. A tavasz újjászületés a természetben és az életünkben is. Valami felfrissülés kell ilyenkor az életünkben, gondolkodásmódunkban is, a relaxáció segít mindebben.
 
 
Kellemes felüdülést kívánunk mindenkinek!
 
*    *    *    *    *    *    *    *    *    *
 
 
 
    

9600 Sárvár, Medgyessy F. u. 20.
Tel.: 06-95-520-630, Fax: 06-95-520-650
IRQ Internet Szolgáltató Kft. :: ADSL Internet :: Domain regisztráció :: Webtárhely :: Weboldal tervezés :: Online marketing