Hotel Arborétum
9600 Sárvár,
Medgyessy F. u. 20.

Tel.: 06-95-520-630
Fax: 06-95-520-650
E-mail: info@hotelarboretum.hu
 
Ajánlatkérés, foglalás
E-mail
Partnereink
Vendégkönyv
Kapcsolat
Cikkek, érdekességek
Fórum
Gyakori kérdések
 
 
 


OTP Széchenyi
Pihenő kártyát
elfogadunk!

MKB Széchenyi
Pihenő kártyát
elfogadunk!K&H Széchenyi
Pihenő kártyát
elfogadunk!


Lyoness
Cashback
kártyát elfogadunk!
Főoldal  Szálloda  Szolgáltatásaink  Árak  Programajánló  Képgalériák 

Programajánló7 ok, hogy miért Sárvárt válassza >>
Ajánlott éttermek Sárváron >>
Kirándulás ajánlataink a közelben >>
Játékbirodalom 10 000 négyzetméteren>>
Kerékpártúra ajánlataink >>
Egy fürdő odaát: A burgenlandi Lutzmannsburg élményfürdője >>


Egy fürdő odaát: A burgenlandi Lutzmannsburg élményfürdője >>

A településről
A kőszegi határátkelőtől 14 kilométerre (Sárvártól kb. 52 kilométerre) van Lutzmannsburg, ahol Európa legnagyobb csúszdája található, és a téli szabadtéri fürdőzést kedvelőknek is jut az élvezetekből az élmény- és wellness-fürdőjében (megjegyezzük nálunk Sárváron a wellnessfürdőben is lehetséges télen a szabadban fürdőzni.) 

A fürdőről
A létesítmény még osztrák mércével mérve is újnak számít: 1994-ben került átadásra, 1997-ben a termálvíz megkapta a „gyógyvíz” minősítést. 1999-ben és 2003-ben a sógorok további pénzeket nyomtak az időközben a burgenlandi turizmus egyik zászlóshajójává váló létesítménybe. Lutzmannsburg erősen épít a magyar vendégekre. Ez sajnos nem annyira az árakból, hanem a nyelvünket remekül beszélő alkalmazottak és a mindenhol kétnyelvű (német-magyar) feliratok révén derül ki.

A fürdőkomplexum első ránézésre kissé kaotikusnak tűnik, csak két körtúra és egy alapos térképszemle után jövünk rá, hogyan is van ez az egész. A lutzmannsburgi fürdő központja a Napfényfürdőnek keresztelt, jókora fakupolás csarnokban helyet kapó élményfürdő, hasonlóan a sárvári fürdőhöz. Van egy nagyméretű, félóránkét hullámfürdőként is funkcionáló nagymedence, egy vadvízzel kombinált kismedence és egy gyerekáztató. A víz kellemes, pont olyan amilyennek lennie kell, azaz pár fokkal melegebb, mint a nálunk megszokott. Innen egy vizes folyosó segítségével tudunk kimenni a szabadban levő 35 fokos medencébe, ami méretével és a békésen gőzölgő osztrákokkal igencsak szerethető, lazulós hely.

Csúszda „hegyek”
A gyerekek és a gyereklelkű felnőttek nagy örömére a kupola közepén álló oszlopról két csúszda is indul: egy szolidan kanyargó 68 méteres és egy 12 méter magasról induló 111 méteres. Ez utóbbi egész jól belendül lefelé (a sorbanállásra készüljünk fel amíg végül zöldet jelez előttünk a lámpa).
Az igazi izgalmakat csúszdaügyben mégsem itt, hanem egy folyosóval arrébb találjuk. Itt lehet feljutni lifttel a létesítmény szimbólumába, a 23 méter magas csúszdatoronyba, ahonnan a gravitáció és két óriáscsúszda segítségével zúghatunk le. A Speedy 140, a Twister 202 méteres, ez utóbbi állítólag Európa leghosszabb fedett csúszdája. Várni itt is kell, de nem többet, mint az említett kupolásnál, az élmény pedig tényleg maradandó.

"Nyílt szó" az árakról
Készüljünk arra, hogy az osztrák élménykedés és wellnesskedés nem olcsó szórakozás. Felnőttként 4-5 ezer forintot gombolnak le rólunk, egy kétgyerekes család cirka 13 ezer forintot hagy a bejáratnál. Ha viszont lenyeljük ezt a békát, valóban sokat kapunk a pénzünkért.

 

9600 Sárvár, Medgyessy F. u. 20.
Tel.: 06-95-520-630, Fax: 06-95-520-650
IRQ Internet Szolgáltató Kft. :: ADSL Internet :: Domain regisztráció :: Webtárhely :: Weboldal tervezés :: Online marketing